B
C1
C
CE
i

RIJBEWIJS BE

Professionele rijopleiding auto met aanhangwagen

U heeft besloten om te gaan voor uw rijbewijs BE. En u maakt de slimme keuze om hiervoor beroep te doen op een rijschool. Iemand leren rijden, dat vertrouwt u best toe aan professionals die kennis en ervaring hebben in het stapsgewijs opbouwen van een lesprogramma.

Stap voor stap naar uw rijbewijs


Download alvast even onze brochure, u vindt er alle nodige informatie in terug!

Rijbewijs BE

Theorie

Er dient geen theorie afgelegd te worden voor een BE rijbewijs.

Praktijk

De opleiding bestaat uit minimum 8u praktijkles gevolgd door een praktijkexamen. Het praktijkexamen bestaat uit twee delen:

  • Manoeuvres op privaat terrein
  • Rit op de openbare weg

Kostprijs

  • Pakket van 8u rijles = € 568 + 21 % BTW  
  • Examenbegeleiding = € 175 + 21 % BTW

Totaal = € 743 excl. BTW
Examenretributies : raadpleeg gocavlaanderen.be

Het rijbewijs B laat toe een aanhangwagen te trekken met een MTM (maximaal toegelaten massa) tot 750 kg. Indien de MTM van de aanhangwagen meer bedraagt dan 750 kg, volstaat het rijbewijs B op voorwaarde dat de MTM van het samenstel (trekkend voertuig + aanhangwagen) niet meer dan 3.500 kg bedraagt.

Het rijbewijs B+E is vereist voor samenstellen van voertuigen bestaande uit een trekkend voertuig van de categorie B en een aanhangwagen of oplegger met een maximaal toegelaten massa van ten hoogste 3.500 kg. Indien u wilt rijden met een aanhangwagen met een M.T.M. hoger dan 3.500 kg, op voorwaarde dat de M.T.M. van het samenstel niet meer bedraagt dan 12.000 kg, dan dient u in het bezit te zijn van het rijbewijs C1+E.

Rijbewijs B + Code 96
Als de MTM van het samenstel (trekkend voertuig + aanhangwagen) meer bedraagt dan 3.500 kg, maar 4.250 kg niet overschrijdt, wordt de ‘code 96’ op het rijbewijs vereist. Deze code krijgt u na het volgen van een praktijkopleiding en het afleggen van een praktijkexamen.

Schrijf u online in voor een opleiding

Eenvoudig in 3 stappen inschrijven online.

Online inschrijven

Schrijf u online in voor een opleiding

Eenvoudig in 3 stappen inschrijven online.

Online inschrijven

Brochure met alle informatie

In onze brochure vind je alle informatie terug, als ook de pakketten die we aanbieden en bijhorende prijzen.

download

Noordzandstraat 17, 8000 Brugge  |    + 32(0)50 31 58 66

©2020 VOC Brugge - Gemaakt met 💛door HEVEN
Sluit deze box

Zo behaal je het rijbewijs B

De blauw gekleurde vakjes tonen de diensten waarvoor je bij rijschool VOC terecht kan. Aarzel niet om ons te contacteren indien je vragen hebt. Wens je je graag in te schrijven voor één of meerdere opleidingen, dan kan dat meteen online via web-applicatie.

Sluit deze box